De kunst van oorbellen

Oorbellen kunnen een rijke aanvulling zijn van je outfit. Het is een kunst om te zien welke oorbellen goed bij je passen. Er zijn dan ook wat aspecten waar je rekening mee kan houden.

Het kiezen van de juiste oorbel hangt af van je gezichtsvorm. Het mooiste is wanneer de oorbel je gezichtsvorm ovaler maakt. Voorkom daarom dat oorbellen het breedste punt van je gezicht benadrukken.

Zoals je op de foto van Laura hieronder kunt zien, staat de rechteroorbel haar beter: deze hangt iets onder het breedste gedeelte van haar gezicht. De bolle oorbellen in haar linkeroor wijzen naar buiten en versterken de breedte van haar gezicht.

Laura met hoge en lage oorbellen.

Op de foto zie je ook dat de grootte van de rechter oorbel past in de oor-wang-hals drie hoek. Laura verwachtte dat kleine oorbellen haar zouden staan, tot haar eigen verbazing passen deze grotere oorbellen haar goed!

Daarnaast heeft ook de vorm van je hals invloed op de vorm van de oorbel. Zoals je op de foto van Hilde hieronder kunt zien. Oorbellen in een rechte lijn versterken de lengte van haar hals. Daarom staan de oorbellen aan de linkerkant haar beter. Zie je dat deze ook mooier in de oor-wang-hals driehoek passen?

Hilde met smalle en brede oorbellen.

Wil je meer weten over dit onderwerp of een persoonlijk advies? Neem dan contact op met Janneke Wolting van De Glansstudio (v.h. Flow and Harmony).